Menstruatieklachten

Iedereen ervaart haar menstruatie anders en daarmee ook de menstruatieklachten die gepaard gaan met de menstruatie. Buikpijn en rugpijn zijn veel voorkomende klachten. 85% van de vrouwen heeft last van buikkrampen en 59% van de vrouwen heeft last van haar rug tijdens of voor de menstruatie. Aleve Feminax heeft een lijst samengesteld met klachten die voorkomen tijdens de menstruatie.

Vlak voor de menstruatie ervaren vrouwen klachten als:

-        Moeheid

-        Pijnlijke borsten

-        Gewichtstoename

-        Sneller geïrriteerd zijn

-        Een opgeblazen gevoel

Tijdens de menstruatie ervaren vrouwen de volgende klachten:

-        Buikpijn

-        Buikkrampen

-        Hoofdpijn

-        Misselijkheid

Overige klachten die vrouwen ervaren en samenhangen met de menstruatie zijn:

-        Middenpijn, door de eisprong op de 14e dag

-        Overmatig en onregelmatig bloedverlies

-        Premenstrueel syndroom

-        Uitblijven van de menstruatie, zoals bij zwangerschap

Menstruatieklachten | Menstruatie en vermoeidheid

Voel jij je voor of tijdens je menstruatie vaak moe en lusteloos? Dan ben je niet de enige, vermoeidheid is namelijk een veel voorkomende klacht voor en tijdens de menstruatie. Vooral vrouwen met PMS (Premenstrueel syndroom) hebben vaak last van vermoeidheid. Uit onderzoek blijkt dat 71% van de vrouwen zich vermoeid voelt tijdens de maandelijkse periode.

> Lees meer over vermoeidheid tijdens je menstruatie

Menstruatieklachten | Stemmingswisselingen tijdens je menstruatie

Bijna iedereen heeft wel eens last van stemmingswisselingen. Vrouwen vaker dan mannen. Je hebt slecht geslapen, er is veel stress op je werk of er is iets vervelends gebeurd in je directe omgeving. Dit zijn verklaarbare redenen voor jouw slechte humeur. Maar stemmingswisselingen door je menstruatie zijn wel iets anders. Je ziet ze niet aankomen en ze zijn er vaak zonder reden.

> Lees meer over stemmingswisselingen tijdens je menstruatie

Menstruatieklachten | Eetbuien tijdens je menstruatie

Je kent het misschien wel: je hebt opeens zo een zin in zoetigheid! Je bent de controle over je eetgedrag even kwijt. Heel toevallig moet je ook ongesteld worden.Waarom heb je last van eetbuien tijdens je menstruatie? En, misschien nog wel belangrijker, wat kun je hiertegen doen?

> Lees meer over eetbuien tijdens je menstruatie

Menstruatieklachten | Obstipatie tijdens je menstruatie

Tijdens je menstruatie kunnen je hormonen flink gaan schommelen. Naast stemmingswisselingen en eetbuiten, kan hierdoor ook je poepgedrag veranderen. Hoe komt dit en wat kun je ertegen doen?

> Lees meer over obstipatie tijdens je menstruatie

Menstruatieklachten | Aleve Feminax

Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt. Je menstruatie gaat ongehinderd door, maar buikpijn, rugpijn en hoofdpijn zullen je plannen niet meer in de war gooien.

 

> Lees meer over Aleve Feminax