Aleve Feminax

Renske, 18 jaar: “Als ik ongesteld ben, wordt toch een eicel afgevoerd?
40% van de jonge vrouwen richt zich tot haar moeder met vragen over haar menstruatie.*

Menstruatiepijn voelt anders dan 'gewone' pijn. Veel vrouwen ervaren een doffe of juist stekende pijn in de onderbuik of onderrug. De pijn kan doortrekken naar je rug, heupen of bovenbenen. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid.

Haalt de pijn uit je ongesteldheid

Menstruatiepijn kent een specifieke oorzaak: een verhoogde aanmaak van prostaglandines in de baarmoeder. Die stof is nodig om de menstruatie op gang te brengen. Wanneer de hoeveelheid prostaglandines te hoog oploopt, kan menstruatiepijn ontstaan.

Houdt prostaglandines in de hand

Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt. Je menstruatie gaat ongehinderd door, maar buikpijn, rugpijn en hoofdpijn zullen je plannen niet meer in de war gooien.

Helpt het bloeden verminderen

Omdat Aleve Feminax ervoor zorgt dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt, trekt je baarmoeder niet meer zo heftig samen. Aleve Feminax kan daarmee het bloeden helpen verminderen.

Zo gebruik je Aleve Feminax

Menstruatiepijn is vaak het hevigst op de eerste dag, want dan is de concentratie prostaglandines het hoogst. Bij beginnende menstruatiepijn adviseren wij een aanvangsdosering van 2 tabletjes Aleve Feminax tegelijk. Zo voorkom je dat de hoeveelheid prostaglandines te hoog oploopt en de menstruatie pijnlijk wordt. Indien nodig kun je na 8 tot 12 uur nog een tablet Aleve Feminax nemen totdat de klachten voorbij zijn.

> Bestel direct
> Lees de bijsluiter

*Onderzoek Aleve Feminax (Testpanel Sanoma uitgevers), april 2016

Karin, 37 jaar: “Ik probeer niets te laten merken, maar ben vaak een stuk vermoeider en heb veel buikpijn.”
85% van de Aleve Feminax-gebruiksters vindt Aleve Feminax effectief bij menstruatiepijn.*